Rondreis : 13 dagen
Voorstel data: 29 OKTOBER 2017
Hoogtepunten :

 • De prachtige natuur in een paradijselijk decor
 • De schitterende boeddhistische monumenten ( Unsesco sites )
 • De plantages van de beroemde Ceylon thee
 • De charmante en vriendelijke bevolking
 • De stad van de edelstenen Ratnapura
 • De schitterende stranden
 • Het perfecte klimaat

Dag 01 : Zaventem - Colombo
Vertrek vanuit Zaventem om 09.00 met vlucht QR 196 van Qatar Airlines aankomst in Doha ( Qatar ) om 17.05. Aansluitende vlucht met vertrek in Doha om 18.50 - vluchtnummer QR 668

Dag 02 : Colombo
's Morgens aankomst om 02.05 . Transfer naar het hotel. Kamers zijn voorbehouden . Vrije voormiddag. 's Namiddags verkenning van de hoofdstad van Sri Lanka met o.a. de boeddhistische tempel Kelanya , de Pettah bazar en het Bandaranaike Memorial. Middag- en avondmaal en overnachting in Galle Face hotel ****

Dag 03 : Colombo - Pinnawela - Sigiriya
Na het ontbijt vertrek naar het vissersstadje Negombo . Hier zien we de vissers aan het werk en we bekijken er de verwezenlijkingen onder het Nederlandse koloniale bewind o.a. het fort , de kerk en het kanaal. Doorreis naar Pinnawela waar we een olifantenfarm bezoeken. Oorspronkelijk opgericht als verzorgingscentrum voor verwaarloosde olifanten maar nu ook uitgebreid tot kweekcentrum. We volgen de kudde in een indrukwekkend landschap en we zien ze samen baden in de rivier. Middagmaal in lokaal restaurant.
Doorreis naar Sigiriya waar avondmaal en overnachting in Aliya resort en Spa *****. In dit hotel verblijven we 3 nachten. Van hieruit bezoeken we de prachtige monumenten uit de omgeving. De middagmalen tijdens deze uitstappen worden genomen in locale restaurants, de avondmalen in het hotel.

Dag 04 : Sigiriya - Anuradhapura - Mihintale - Dambulla - Sigiriya
Eerst bezoeken we de boeddha van Aukana en rijden nadien verder naar Anuradhapura. Deze heilige site werd opgericht rond de vijgenboom, de "boom van de Verlichting" in het boeddhisme, die hier gebracht werd in de 3e eeuw v. Chr. door Sanghamitta , de stichter van een boeddhistische kloosterorde. Anuradhapura , de politieke en religieuze hoofdstad van Sri Lanka, kende een bloeiend bestaan maar werd verlaten na een invasie.Verborgen in de dichte jungle gedurende eeuwen , is deze prachtige site met zijn vele paleizen, kloosters en monumenten weer toegankelijk. Anuradhapura is nu geklasseerd als Unesco Werelderfgoed. Nadien bezoeken we nog Mihintale, een 300 m hoge bergtop, beroemd als de geboorteplaats van het boeddhisme in Sri Lanka.
Tenslotte gaan we kijken naar de grotten van Dambulla waar de Singalese koningen zich verscholen voor de invallende Tamils. De grotten werden eeuwenlang verfraaid met schilderwerken, fresco's en honderden Boeddhabeelden.


Dag 05 : Sigiriya - Polonnaruwa - Medirigiriya - Minneriya - Sigiriya
Vandaag bezoeken we de historische sites van Polonnaruwa. Deze site dateert uit een latere periode ( 11e en 12e eeuw ) en werd opgezet in een andere architectuur. We zien de resten van de stadswallen, het koninklijke paleis, de reliektempel Atadage, meerdere dagoba's en het monumentale Gal Vihare, 4 unieke grote Boeddhabeelden onder Unesco bescherming.
Ongeveer 40 km ten noorden van Polonnaruwa liggen de belangrijke ruïnes van Medirigiriya. We bezoeken er de op een lage rotsheuvel gebouwde vatadage ( een bizondere architecturale vorm uit de 7e eeuw).
Ons laatste bezoek is het Minneriya Nationaal Park ( sinds 1997) opgericht ter bescherming van flora en fauna van deze streek. Het kunstmatig aangelegd meer dateert van de 3e eeuw.

Dag 06 : Sigiriya - Matale - Kandy
Vandaag beklimmen we de historische rots van Sigiriya waar toen het koninklijke paleis stond. De beloning voor de klimmers : de spectaculair gelegen ruïnes, de unieke fresco's ( opnieuw door Unesco erkend) en een schitterend uitzicht op de omliggende jungle.
We verlaten de droge zone van Sri Lanka en bereiken Matale, gezegend met een overdadige plantengroei en een reeks kruidentuinen waarvan je er een bezoekt. Koffie , thee, peper , kaneel, kruidnagel , nootmuskaat , vanille , cacao ... het is er allemaal. Middagmaal.
In de late namiddag arriveren we in de culturele hoofdstad van Sri Lanka, Kandy. Avondmaal en overnachting in hotel Earls Regency *****

Dag 07 : Kandy - Peradeniya - Kandy
Volledige dag bezoek aan de stad Kandy ,mooi gelegen rond een meer en de wereldberoemde tempel van "de Tand " . aan de rand van de stad bezoeken we ook de beroemde botanische tuinen van Peradeniya met als absolute topper de orchideeënserre. Van wat ooit de privédomeinen waren van de Singhalese koningen, wisten de Engelsen één van de mooiste botanische tuinen van de wereld te maken. Er is een enorme verscheidenheid in bomen, planten en bloemen.
s'Avonds genieten we van de beroemde Kandy-dansen en wonen we de avondceremonie bij van de 'tempel van de tand'.


Dag 08 : Kandy - Nuwara Eliya
Per trein reizen we vandaag van Kandy naar Nuwara Eliya.Dit is het populairste bergresort van Sri Lanka vanwege het aangename klimaat en de mooie landschappen. Het is ook het centrum van de theeproductie in Ceylon.Hier bezoeken we dan ook een theeplantage ( met middagmaal terplaatse ) Avondmaal en overnachting in Heritance Tea Factory *****

Dag 09 : Nuwara Eliya - Ratnapura - Beruwala
Vandaag rijden we naar Ratnapura -prachtig gelegen aan de voet van de 'Adam's Peak en vlakbij het Sinharaja Rain Forest - de stad van de edelstenen. Door een schitterend landschap rijden we nadien naar de kust. Avondmaal en overnachting in hotel Eden Resort en Spa *****

Dag 10 : Beruwala - Galle - Balapitiya -Beruwala
Vanuit Beruwala bezoeken we Galle waar in de 17e en 18e eeuw de Nederlanders de scepter zwaaiden ( Unesco ) . Hun koloniale voetafdruk vindt men terug in de vele Hollandse huizen,de gereformeerde kerk en het fort.
Op de Madu rivier maken we nadien een fascinerende boottocht met aandacht voor fauna en flora.

Dag 11 : Beruwala
Vrije dag in een paradijselijk hotel.

Dag 12 : Colombo - Zaventem
Vrije voormiddag . Na de lunch transfer naar de luchthaven waar we uiterlijk om 18.00 moeten aanwezig zijn.
Vertrek in Colombo om 20.55 met vlucht QR 657 van Qatar Airlines. Aankomst in Doha om 23.40

Dag 13 : Zaventem
Vertrek in Doha om 01.35 met vlucht QR 195 - Aankomst in Zaventem om 06.35

Reissom per persoon ( min. 15 pers. )

2 pers. kamer : 3.250 € voor ClubVIP -leden ( Lid worden? )

2 pers. Kamer : 3.400 € voor niet - ClubVIP- leden

Toeslag 1 pers. k : 880 €

Inbegrepen :

 • de internationale vluchten van Brussel naar Colombo en terug
 • de luchthaventaksen de begeleiding van Brussel tot Brussel
 • de lokale gids voor de ganse rondreis
 • lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • toegangsgelden voor de beschreven bezoeken en bezienswaardigheden
 • alle overnachtingen in uitstekende 5 sterren hotels vol pension vanaf middagmaal op dag 02 tot en met middagmaal op dag 12
 • BTW

Niet inbegrepen :

 • Visum - Persoonlijke uitgaven - Verzekeringen- Dranken bij de maaltijden

Documenten :

 • Internationaal paspoort minstens nog 6 maanden geldig na aankomst - Visum - Geen inentingen vereist

Organisatie/Inschrijving en info :

Rondreis : 13 dagenVoorstel data: 29 OKTOBER 2017Hoogtepunten : Dag 01 : Zaventem - Colombo Vertrek vanuit Zaventem om 09.00 met vlucht QR 196 van Qatar Airlines aankomst in Doha ( Qatar ) om 17.05. Aansluitende vlucht met vertrek in Doha om 18.50 - vluchtnummer QR 668Dag 02 : Colombo 's Morgens aankomst om 02.05 . Transfer naar het hotel. Kamers zijn voorbehouden . Vrije voormiddag. 's Namiddags verkenning van de hoofdstad van Sri Lanka met o.a. de boeddhistische tempel Kelanya , de Pettah bazar en het Bandaranaike Memorial. Middag- en avondmaal en overnachting in Galle Face hotel ****Dag 03 : Colombo - Pinnawela - Sigiriya Na het ontbijt vertrek naar het vissersstadje Negombo . Hier zien we de vissers aan het werk en we bekijken er de verwezenlijkingen onder het Nederlandse koloniale bewind o.a. het fort , de kerk en het kanaal. Doorreis naar Pinnawela waar we een olifantenfarm bezoeken. Oorspronkelijk opgericht als verzorgingscentrum voor verwaarloosde olifanten maar nu ook uitgebreid tot kweekcentrum. We volgen de kudde in een indrukwekkend landschap en we zien ze samen baden in de rivier. Middagmaal in lokaal restaurant. Doorreis naar Sigiriya waar avondmaal en overnachting in Aliya resort en Spa *****. In dit hotel verblijven we 3 nachten. Van hieruit bezoeken we de prachtige monumenten uit de omgeving. De middagmalen tijdens deze uitstappen worden genomen in locale restaurants, de avondmalen in het hotel.Dag 04 : Sigiriya - Anuradhapura - Mihintale - Dambulla - Sigiriya Eerst bezoeken we de boeddha van Aukana en rijden nadien verder naar Anuradhapura. Deze heilige site werd opgericht rond de vijgenboom, de "boom van de Verlichting" in het boeddhisme, die hier gebracht werd in de 3e eeuw v. Chr. door Sanghamitta , de stichter van een boeddhistische kloosterorde. Anuradhapura , de politieke en religieuze hoofdstad van Sri Lanka, kende een bloeiend bestaan maar werd verlaten na een invasie.Verborgen in de dichte jungle gedurende eeuwen , is deze prachtige site met zijn vele paleizen, kloosters en monumenten weer toegankelijk. Anuradhapura is nu geklasseerd als Unesco Werelderfgoed. Nadien bezoeken we nog Mihintale, een 300 m hoge bergtop, beroemd als de geboorteplaats van het boeddhisme in Sri Lanka. Tenslotte gaan we kijken naar de grotten van Dambulla waar de Singalese koningen zich verscholen voor de invallende Tamils. De grotten werden eeuwenlang verfraaid met schilderwerken, fresco's en honderden Boeddhabeelden.Dag 05 : Sigiriya - Polonnaruwa - Medirigiriya - Minneriya - Sigiriya Vandaag bezoeken we de historische sites van Polonnaruwa. Deze site dateert uit een latere periode ( 11e en 12e eeuw ) en werd opgezet in een andere architectuur. We zien de resten van de stadswallen, het koninklijke paleis, de reliektempel Atadage, meerdere dagoba's en het monumentale Gal Vihare, 4 unieke grote Boeddhabeelden onder Unesco bescherming. Ongeveer 40 km ten noorden van Polonnaruwa liggen de belangrijke ruïnes van Medirigiriya. We bezoeken er de op een lage rotsheuvel gebouwde vatadage ( een bizondere architecturale vorm uit de 7e eeuw). Ons laatste bezoek is het Minneriya Nationaal Park ( sinds 1997) opgericht ter bescherming van flora en fauna van deze streek. Het kunstmatig aangelegd meer dateert van de 3e eeuw.Dag 06 : Sigiriya - Matale - Kandy Vandaag beklimmen we de historische rots van Sigiriya waar toen het koninklijke paleis stond. De beloning voor de klimmers : de spectaculair gelegen ruïnes, de unieke fresco's ( opnieuw door Unesco erkend) en een schitterend uitzicht op de omliggende jungle. We verlaten de droge zone van Sri Lanka en bereiken Matale, gezegend met een overdadige plantengroei en een reeks kruidentuinen waarvan je er een bezoekt. Koffie , thee, peper , kaneel, kruidnagel , nootmuskaat , vanille , cacao ... het is er allemaal. Middagmaal. In de late namiddag arriveren we in de culturele hoofdstad van Sri Lanka, Kandy. Avondmaal en overnachting in hotel Earls Regency *****Dag 07 : Kandy - Peradeniya - Kandy Volledige dag bezoek aan de stad Kandy ,mooi gelegen rond een meer en de wereldberoemde tempel van "de Tand " . aan de rand van de stad bezoeken we ook de beroemde botanische tuinen van Peradeniya met als absolute topper de orchideeënserre. Van wat ooit de privédomeinen waren van de Singhalese koningen, wisten de Engelsen één van de mooiste botanische tuinen van de wereld te maken. Er is een enorme verscheidenheid in bomen, planten en bloemen. s'Avonds genieten we van de beroemde Kandy-dansen en wonen we de avondceremonie bij van de 'tempel van de tand'.Dag 08 : Kandy - Nuwara Eliya Per trein reizen we vandaag van Kandy naar Nuwara Eliya.Dit is het populairste bergresort van Sri Lanka vanwege het aangename klimaat en de mooie landschappen. Het is ook het centrum van de theeproductie in Ceylon.Hier bezoeken we dan ook een theeplantage ( met middagmaal terplaatse ) Avondmaal en overnachting in Heritance Tea Factory *****Dag 09 : Nuwara Eliya - Ratnapura - Beruwala Vandaag rijden we naar Ratnapura -prachtig gelegen aan de voet van de 'Adam's Peak en vlakbij het Sinharaja Rain Forest - de stad van de edelstenen. Door een schitterend landschap rijden we nadien naar de kust. Avondmaal en overnachting in hotel Eden Resort en Spa *****Dag 10 : Beruwala - Galle - Balapitiya -Beruwala Vanuit Beruwala bezoeken we Galle waar in de 17e en 18e eeuw de Nederlanders de scepter zwaaiden ( Unesco ) . Hun koloniale voetafdruk vindt men terug in de vele Hollandse huizen,de gereformeerde kerk en het fort. Op de Madu rivier maken we nadien een fascinerende boottocht met aandacht voor fauna en flora.Dag 11 : Beruwala Vrije dag in een paradijselijk hotel.Dag 12 : Colombo - Zaventem Vrije voormiddag . Na de lunch transfer naar de luchthaven waar we uiterlijk om 18.00 moeten aanwezig zijn. Vertrek in Colombo om 20.55 met vlucht QR 657 van Qatar Airlines. Aankomst in Doha om 23.40Dag 13 : Zaventem Vertrek in Doha om 01.35 met vlucht QR 195 - Aankomst in Zaventem om 06.35