"Enkele van die nieuwe geneesmiddelen zijn doelgerichte therapieën om een specifieke groep patiënten te behandelen. De therapieën zijn aangepast aan het genetische profiel van de patiënt. Bepaalde medicijnen zijn ook goedgekeurd voor pediatrisch gebruik" benadrukt Kristel De Gauquier, medisch directeur van pharma.be.

"België staat bekend om zijn uitgebreide expertise in de ontwikkeling van de medicijnen van de toekomst. 22,5 procent van de klinische studies naar kanker in Europa zijn opgestart of worden uitgevoerd in ons land. Innovatieve (bio)farmaceutische bedrijven werken hiervoor samen met meer dan 70 ziekenhuizen en talrijke uitstekende onderzoekscentra in ons land. Dat vormt een uniek ecosysteem in Europa", zegt CEO Catherine Rutten.

"Enkele van die nieuwe geneesmiddelen zijn doelgerichte therapieën om een specifieke groep patiënten te behandelen. De therapieën zijn aangepast aan het genetische profiel van de patiënt. Bepaalde medicijnen zijn ook goedgekeurd voor pediatrisch gebruik" benadrukt Kristel De Gauquier, medisch directeur van pharma.be."België staat bekend om zijn uitgebreide expertise in de ontwikkeling van de medicijnen van de toekomst. 22,5 procent van de klinische studies naar kanker in Europa zijn opgestart of worden uitgevoerd in ons land. Innovatieve (bio)farmaceutische bedrijven werken hiervoor samen met meer dan 70 ziekenhuizen en talrijke uitstekende onderzoekscentra in ons land. Dat vormt een uniek ecosysteem in Europa", zegt CEO Catherine Rutten.