Er werd voor de verdeling een schema opgesteld volgens leeftijdsgroep, te beginnen met de 75-plussers. Op de website van de APB staat alle nodige info.

Voor APB en Ophaco komt dit initiatief van de overheid bovenop de verdeling van filters of andere acties op lokaal niveau. "We hopen van harte dat deze verdeling een nieuwe golf van de pandemie kan voorkomen. De apothekers zorgen er zo voor dat elke burger op een ordentelijke manier een beschermend masker kan krijgen en dat iedereen veilig de draad weer kan oppikken in het "nieuwe normaal", waarin we moeten samenleven met het virus."

Opnieuw contact leggen

Komen de maskers van Defensie niet te laat? "Ze komen inderdaad laat, maar zijn zeker niet nutteloos. De levensduur van een stoffen masker is immers beperkt en ze moeten dus na verloop van tijd vervangen worden. De beschermingsmaatregelen zullen nog een tijdje duren, dus komen ze zeker nog van pas", zegt Alain Chaspierre van de APB. "De apothekers spelen hier opnieuw een belangrijke maatschappelijke rol, onder meer ook doordat ze gepast advies kunnen geven bij de aflevering van de maskers."

Tegelijk is dit een mooie gelegenheid om opnieuw contact te leggen met chronische patiënten, die de voorbije maanden hun behandeling niet strikt hebben kunnen opvolgen. "Het moment is gekomen om die draad weer op te pikken. De indicatoren zijn momenteel niet echt positief en dit mag geen sanitaire tijdbom worden", stelt hij.

Er werd voor de verdeling een schema opgesteld volgens leeftijdsgroep, te beginnen met de 75-plussers. Op de website van de APB staat alle nodige info. Voor APB en Ophaco komt dit initiatief van de overheid bovenop de verdeling van filters of andere acties op lokaal niveau. "We hopen van harte dat deze verdeling een nieuwe golf van de pandemie kan voorkomen. De apothekers zorgen er zo voor dat elke burger op een ordentelijke manier een beschermend masker kan krijgen en dat iedereen veilig de draad weer kan oppikken in het "nieuwe normaal", waarin we moeten samenleven met het virus."Opnieuw contact leggenKomen de maskers van Defensie niet te laat? "Ze komen inderdaad laat, maar zijn zeker niet nutteloos. De levensduur van een stoffen masker is immers beperkt en ze moeten dus na verloop van tijd vervangen worden. De beschermingsmaatregelen zullen nog een tijdje duren, dus komen ze zeker nog van pas", zegt Alain Chaspierre van de APB. "De apothekers spelen hier opnieuw een belangrijke maatschappelijke rol, onder meer ook doordat ze gepast advies kunnen geven bij de aflevering van de maskers." Tegelijk is dit een mooie gelegenheid om opnieuw contact te leggen met chronische patiënten, die de voorbije maanden hun behandeling niet strikt hebben kunnen opvolgen. "Het moment is gekomen om die draad weer op te pikken. De indicatoren zijn momenteel niet echt positief en dit mag geen sanitaire tijdbom worden", stelt hij.