Dat meldt het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) eerder deze week op zijn website.

De illegale geneesmiddelen werden ontdekt in een lading lijnzaad tijdens een controle door het FAVV in samenwerking met de Speciale Onderzoekseenheid van het FAGG en de douane.

In totaal werden meer dan 1,5 ton geneesmiddelen, of meer dan 1,6 miljoen tabletten onderschept. Ter vergelijking: vorig jaar nam het FAGG 2.138 postpakketten met niet-conforme geneesmiddelen in beslag.

Tijdens controle trof men verschillende niet-conforme geneesmiddelen aan zoals Careforce-100, Cobra-120, Pregacare-300, Artvigil-150. Deze geneesmiddelen bevatten de volgende actieve bestanddelen:

  • sildenafil: een erectiestimulerend middel dat gevaarlijk kan zijn voor mensen met onderliggende gezondheidsproblemen;
  • pregabaline: een geneesmiddel dat wordt gebruikt als anti-epilepticum, maar dat steeds vaker opduikt in illegale kringen omdat het de effecten van illegale drugs (met name opioïden) versterkt;
  • armodafinil: een stimulerend middel.

De Speciale Onderzoekseenheid van het FAGG laat weten een onderzoek te zijn gestart.

Dat meldt het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) eerder deze week op zijn website.De illegale geneesmiddelen werden ontdekt in een lading lijnzaad tijdens een controle door het FAVV in samenwerking met de Speciale Onderzoekseenheid van het FAGG en de douane. In totaal werden meer dan 1,5 ton geneesmiddelen, of meer dan 1,6 miljoen tabletten onderschept. Ter vergelijking: vorig jaar nam het FAGG 2.138 postpakketten met niet-conforme geneesmiddelen in beslag.Tijdens controle trof men verschillende niet-conforme geneesmiddelen aan zoals Careforce-100, Cobra-120, Pregacare-300, Artvigil-150. Deze geneesmiddelen bevatten de volgende actieve bestanddelen:De Speciale Onderzoekseenheid van het FAGG laat weten een onderzoek te zijn gestart.