De reden van de acties zal ook onze apothekers niet vreemd lijken: onder meer een substantiële verlaging van de prijzen van de generieke geneesmiddelen die minister van Volksgezondheid Marisol Touraine heeft aangekondigd en de beloofde onderhandelingen die maar niet uit de startblokken geraken .

Het afzeggen van de wachtdiensten zou al voor begin januari zijn, een algemene staking tegen het einde van januari. Ondertussen zullen de apothekers wel al hun onvrede laten geworden. Eén apothekersvereniging - de FSPF - wil nog even afwachten op de omkaderingsbrief van Marisol Touraine die zij aan de directeur van de ziekteverzekering zou overmaken in het kader van de onderhandelingen over een nieuwe conventie. De FSPF wil geen stokebrand spelen vooraleer de inhoud daarvan duidelijk is. Maar het sluit niet uit dat het zich aansluit op de geplande acties als de inhoud van die brief niet strookt met wat de apothekers ervan verwachten.

Bron: Le quotidien des pharmaciens

De reden van de acties zal ook onze apothekers niet vreemd lijken: onder meer een substantiële verlaging van de prijzen van de generieke geneesmiddelen die minister van Volksgezondheid Marisol Touraine heeft aangekondigd en de beloofde onderhandelingen die maar niet uit de startblokken geraken .Het afzeggen van de wachtdiensten zou al voor begin januari zijn, een algemene staking tegen het einde van januari. Ondertussen zullen de apothekers wel al hun onvrede laten geworden. Eén apothekersvereniging - de FSPF - wil nog even afwachten op de omkaderingsbrief van Marisol Touraine die zij aan de directeur van de ziekteverzekering zou overmaken in het kader van de onderhandelingen over een nieuwe conventie. De FSPF wil geen stokebrand spelen vooraleer de inhoud daarvan duidelijk is. Maar het sluit niet uit dat het zich aansluit op de geplande acties als de inhoud van die brief niet strookt met wat de apothekers ervan verwachten.Bron: Le quotidien des pharmaciens