De Franse apothekers zijn blij met dit langverwachte besluit, stelt Bénédicte Bertholom van de 'Union des syndicats de pharmacies d'officine' in de pers. "De eerste experimenten met vaccinatie tegen de griep gingen pas zes jaar geleden van start. Maar door covid kwam alles in een stroomversnelling. De apothekers realiseerden 80 tot 90% van de vaccinaties. Zowat allemaal hadden ze daartoe de vereiste opleiding gevolgd."

Om voortaan alle vaccinaties te mogen uitvoeren, is een vorming van 17u30 vereist. Apothekers die al de opleiding voor de covid-19- en griepvaccinatie hebben gevolgd, hoeven de 7u praktijklessen niet opnieuw bij te wonen.

Er zitten nog meer taakuitbreidingen voor apothekers in de pipeline. Zo loopt er in Bretagne een proefproject waarbij apothekers medicatie tegen cystitis en tegen keelontstekingen kunnen afleveren zonder medisch voorschrift. Andere aandoeningen, tandpijn, maar ook kleine verwondingen zouden apothekers graag mee opnemen in hun takenpakket.

Bron: ouest-france.fr

De Franse apothekers zijn blij met dit langverwachte besluit, stelt Bénédicte Bertholom van de 'Union des syndicats de pharmacies d'officine' in de pers. "De eerste experimenten met vaccinatie tegen de griep gingen pas zes jaar geleden van start. Maar door covid kwam alles in een stroomversnelling. De apothekers realiseerden 80 tot 90% van de vaccinaties. Zowat allemaal hadden ze daartoe de vereiste opleiding gevolgd."Om voortaan alle vaccinaties te mogen uitvoeren, is een vorming van 17u30 vereist. Apothekers die al de opleiding voor de covid-19- en griepvaccinatie hebben gevolgd, hoeven de 7u praktijklessen niet opnieuw bij te wonen.Er zitten nog meer taakuitbreidingen voor apothekers in de pipeline. Zo loopt er in Bretagne een proefproject waarbij apothekers medicatie tegen cystitis en tegen keelontstekingen kunnen afleveren zonder medisch voorschrift. Andere aandoeningen, tandpijn, maar ook kleine verwondingen zouden apothekers graag mee opnemen in hun takenpakket. Bron: ouest-france.fr