Die geeft hij in een brief aan de collega's. Deze bijkomende verdeling van de federale maskers roept terecht veel vragen op, schrijft hij. "Voor allen die al meewerken aan de campagne van de Stad Antwerpen is dit dubbel of op zijn minst extra werk. Je kan daar positief of afwijzend op reageren. Vraag is natuurlijk in welke mate dit de werkdruk in de apotheken nog verder zal verhogen. Het moet tenslotte haalbaar blijven in de dagdagelijkse praktijk! Dat laatste is een grote onbekende, zeker omdat veel inwoners al in het bezit zijn van een (al dan niet zelfgemaakt) masker. Misschien zal het dus allemaal niet zo'n vaart lopen?!"

Sociale rol

Samenwerking met stad Antwerpen blijft alvast prioritair, benadrukt de voorzitter. "Zeker gezien de optimale contacten die we vandaag al hebben en ook in de toekomst nog kunnen 'inzetten'."

Anderzijds is er ook het engagement van alle beroepsverenigingen om samen met APB te zorgen voor een optimale verdeling van de federale maskers, gaat hij verder. "Als apothekers kunnen we niet anders dan deze sociale rol opnemen, zelfs al is dit in moeilijke en niet ideale omstandigheden. Maar nogmaals: het moet voor iedereen haalbaar blijven. Indien we merken dat deze oplossing om welke redenen dan ook niet werkbaar of kwaliteitsvol is, willen we dat signaal graag naar APB geven. Best met concrete voorbeelden of argumenten. Dan zal KAVA zeker aan de alarmbel trekken want dit is voor ons een topprioriteit. Die reacties mag je sturen naar acties@kava.be."

Positief verhaal

Ondertussen onderhandelt KAVA met APB om een zo eenvoudig mogelijke registratieprocedure en duidelijke richtlijnen te bekomen. "Oprecht dank voor jullie enorme inzet de voorbije weken en maanden, we zijn ervan overtuigd dat dit op korte termijn een positief verhaal kan worden, voor alle apothekers", sluit Philippe Van Reeth af.

Die geeft hij in een brief aan de collega's. Deze bijkomende verdeling van de federale maskers roept terecht veel vragen op, schrijft hij. "Voor allen die al meewerken aan de campagne van de Stad Antwerpen is dit dubbel of op zijn minst extra werk. Je kan daar positief of afwijzend op reageren. Vraag is natuurlijk in welke mate dit de werkdruk in de apotheken nog verder zal verhogen. Het moet tenslotte haalbaar blijven in de dagdagelijkse praktijk! Dat laatste is een grote onbekende, zeker omdat veel inwoners al in het bezit zijn van een (al dan niet zelfgemaakt) masker. Misschien zal het dus allemaal niet zo'n vaart lopen?!"Sociale rolSamenwerking met stad Antwerpen blijft alvast prioritair, benadrukt de voorzitter. "Zeker gezien de optimale contacten die we vandaag al hebben en ook in de toekomst nog kunnen 'inzetten'."Anderzijds is er ook het engagement van alle beroepsverenigingen om samen met APB te zorgen voor een optimale verdeling van de federale maskers, gaat hij verder. "Als apothekers kunnen we niet anders dan deze sociale rol opnemen, zelfs al is dit in moeilijke en niet ideale omstandigheden. Maar nogmaals: het moet voor iedereen haalbaar blijven. Indien we merken dat deze oplossing om welke redenen dan ook niet werkbaar of kwaliteitsvol is, willen we dat signaal graag naar APB geven. Best met concrete voorbeelden of argumenten. Dan zal KAVA zeker aan de alarmbel trekken want dit is voor ons een topprioriteit. Die reacties mag je sturen naar acties@kava.be."Positief verhaalOndertussen onderhandelt KAVA met APB om een zo eenvoudig mogelijke registratieprocedure en duidelijke richtlijnen te bekomen. "Oprecht dank voor jullie enorme inzet de voorbije weken en maanden, we zijn ervan overtuigd dat dit op korte termijn een positief verhaal kan worden, voor alle apothekers", sluit Philippe Van Reeth af.