Door de maatregelen rond Covid-19 moest Rode Kruis-Vlaanderen de jaarlijkse traditionele stickerverkoop afblazen, wat uiteraard een impact heeft op de inkomsten van de organisatie. De Vlaamse apotheken willen daarom hun steentje bijdragen: per mondmasker dat ze verkopen, schenken ze 10 eurocent aan Rode Kruis-Vlaanderen.

Paraat

"Het idee werd geopperd door enkele van onze apothekers, die ook vrijwilliger zijn bij Rode Kruis-Vlaanderen", zegt Hilde Deneyer, voorzitter van het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN). "Als koepelorganisatie roepen we onze apotheken dan ook op de lokale afdelingen te ondersteunen. Net als ons, apothekers en andere zorgverleners, staan ook de Rode Kruisvrijwilligers gedurende deze hele crisis al paraat."

"Deze vrijwilligers worden niet betaald, maar de organisatie zelf heeft natuurlijk geld nodig om haar vrijwilligers te ondersteunen", zegt Filip Demyttenaere van Apotheek De Loore in Zwevezele, initiatiefnemer van het project. "Wanneer mensen een mondmasker kopen in de apotheek, steunen ze zo de organisatie en haar vrijwilligers, en op de koop toe zijn ze zeker van een kwalitatief mondmasker met professioneel advies."

Engagement

Het Vlaams ApothekersNetwerk zal de apotheken voorzien van bekendmakingsmateriaal voor deze solidariteitsactie, die loopt van 18 mei tot en met 19 juni.

"Apotheken maken deel uit van de buurt waarin ze gelegen zijn, en er is vaak een goede relatie met de andere zorgverleners en organisaties die werken rond welzijn en gezondheid. We willen dan ook deze lokale netwerken ondersteunen", besluit Hilde Deneyer. "Als apothekers zijn we toegankelijk en staan we dicht bij de mensen. Met dit initiatief willen we onze zorg en ons maatschappelijk engagement tonen."

Door de maatregelen rond Covid-19 moest Rode Kruis-Vlaanderen de jaarlijkse traditionele stickerverkoop afblazen, wat uiteraard een impact heeft op de inkomsten van de organisatie. De Vlaamse apotheken willen daarom hun steentje bijdragen: per mondmasker dat ze verkopen, schenken ze 10 eurocent aan Rode Kruis-Vlaanderen. Paraat"Het idee werd geopperd door enkele van onze apothekers, die ook vrijwilliger zijn bij Rode Kruis-Vlaanderen", zegt Hilde Deneyer, voorzitter van het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN). "Als koepelorganisatie roepen we onze apotheken dan ook op de lokale afdelingen te ondersteunen. Net als ons, apothekers en andere zorgverleners, staan ook de Rode Kruisvrijwilligers gedurende deze hele crisis al paraat." "Deze vrijwilligers worden niet betaald, maar de organisatie zelf heeft natuurlijk geld nodig om haar vrijwilligers te ondersteunen", zegt Filip Demyttenaere van Apotheek De Loore in Zwevezele, initiatiefnemer van het project. "Wanneer mensen een mondmasker kopen in de apotheek, steunen ze zo de organisatie en haar vrijwilligers, en op de koop toe zijn ze zeker van een kwalitatief mondmasker met professioneel advies." EngagementHet Vlaams ApothekersNetwerk zal de apotheken voorzien van bekendmakingsmateriaal voor deze solidariteitsactie, die loopt van 18 mei tot en met 19 juni. "Apotheken maken deel uit van de buurt waarin ze gelegen zijn, en er is vaak een goede relatie met de andere zorgverleners en organisaties die werken rond welzijn en gezondheid. We willen dan ook deze lokale netwerken ondersteunen", besluit Hilde Deneyer. "Als apothekers zijn we toegankelijk en staan we dicht bij de mensen. Met dit initiatief willen we onze zorg en ons maatschappelijk engagement tonen."