De firma MSD, producent van het betreffende vaccin, heeft die onbeschikbaarheden laten weten aan het FAGG.

"Weer een nieuwe onbeschikbaarheid die je tanden doet knarsen in covid-tijden!", betreurt de APB. "En opnieuw zal het aan de apotheker zijn om die situatie uit te leggen aan patiënten en voorschrijvers..." Er komt vandaag een taskforce samen op het FAGG. De conclusies daarvan worden woensdag gecommuniceerd.

Gezien die onbeschikbaarheid heeft de APB, in overleg met de betrokken partijen, besloten om de sensibiliseringscampagne rond vaccinatie tegen pneumokokken uit te stellen tot begin volgend jaar, en afhankelijk van de beschikbare voorraden, luidt het verder. "​We hebben ook de beroepsverenigingen van artsen gecontacteerd om hen daarover te informeren. Het vaccin Prevenar blijft beschikbaar en is het eerste vaccin in de vaccinatieschema's voor risicogroepen."

De firma MSD, producent van het betreffende vaccin, heeft die onbeschikbaarheden laten weten aan het FAGG."Weer een nieuwe onbeschikbaarheid die je tanden doet knarsen in covid-tijden!", betreurt de APB. "En opnieuw zal het aan de apotheker zijn om die situatie uit te leggen aan patiënten en voorschrijvers..." Er komt vandaag een taskforce samen op het FAGG. De conclusies daarvan worden woensdag gecommuniceerd.Gezien die onbeschikbaarheid heeft de APB, in overleg met de betrokken partijen, besloten om de sensibiliseringscampagne rond vaccinatie tegen pneumokokken uit te stellen tot begin volgend jaar, en afhankelijk van de beschikbare voorraden, luidt het verder. "​We hebben ook de beroepsverenigingen van artsen gecontacteerd om hen daarover te informeren. Het vaccin Prevenar blijft beschikbaar en is het eerste vaccin in de vaccinatieschema's voor risicogroepen."