Kiezen waar je op Erasmus gaat om je masterproef te schrijven, is altijd een beetje koffiedik kijken. De summiere omschrijving van het onderwerp en de bestemming zijn niet meteen een goede hulp voor een juiste keuze. Als het om farmaceutische wetenschap gaat, heeft Nederland best wel wat interessante onderwerpen te bieden. Maar wie gaat er nu op Erasmus in zijn eigen achtertuin. Je kan evengoed thuis blijven. De onderwerpen die Porto en Bern te bieden hadden, leken me wel wat. Zon versus sneeuw, was dus de verschroeiende keuze waar ik vorig jaar voor stond. Al ging mijn voorkeur toch uit naar Bern. Dus zette ik in de top drie van mijn droombestemmingen Porto op één en Bern op twee. Zo was ik zeker dat het Bern zou worden. Een redenering die mijn ouders nooit hebben gesnapt. Waarom zet je in godsnaam je favoriete bestemming op twee? Maar zoals ik had voorspeld, is het Bern geworden.

Als kind wilde ik geen enkele aflevering van Dr. G missen - alias de Amerikaanse forensische arts Garavaglia. Deze week heb ik haar Berner collega ontmoet.

Forensische farmacologie. Ik zag het al helemaal voor me. Als kind wilde ik voor geen geld van de wereld een aflevering van Dr. G missen - alias de Amerikaanse forensische arts Garavaglia. Deze week heb ik haar Berner collega ontmoet. Als bij toeval stonden we tijdens de pauze samen aan de koffiemachine: een korte, gespierde vijftiger met opgeschoren haar. Zijn voorarm - meer was er vanonder zijn witte jas niet te zien - één en al tattoo. Een tattoo van... een voorarm, maar dan wat je te zien krijgt als je dat stuk ledemaat door de anatoom-patholoog himzelf laat ontleden tot op het bot. Ik moest meteen aan Lisbeth Salander uit de Millennium Trilogie denken - The Girl with the Dragon Tattoo. Maar dan de mannelijke versie: The Man with the Bone Tattoo, zeg maar. Hij heeft me uitgenodigd om een autopsie bij te wonen. Dr. G, maar dan in het echt. Ik weet eigenlijk niet of zoiets zomaar kan, maar spannend is het wel.

Spannend was het deze week eigenlijk al op maandagochtend. Alle medewerkers werden samengeroepen voor een briefing. We kregen alle veiligheidsvoorschriften en andere do's-and-don'ts nog eens ingepeperd. Deze week komt namelijk de inspectie op het Institut für Rechtsmedizin langs om na te gaan of de instelling aanspraak kan blijven maken op haar accreditering. Die is nodig als het IRM verder opdrachten wil kunnen uitvoeren voor politie en gerecht. Denk dus eerlijk gezegd niet dat die autopsie voor deze week zal zijn. We houden ons beter gedeisd.

Kiezen waar je op Erasmus gaat om je masterproef te schrijven, is altijd een beetje koffiedik kijken. De summiere omschrijving van het onderwerp en de bestemming zijn niet meteen een goede hulp voor een juiste keuze. Als het om farmaceutische wetenschap gaat, heeft Nederland best wel wat interessante onderwerpen te bieden. Maar wie gaat er nu op Erasmus in zijn eigen achtertuin. Je kan evengoed thuis blijven. De onderwerpen die Porto en Bern te bieden hadden, leken me wel wat. Zon versus sneeuw, was dus de verschroeiende keuze waar ik vorig jaar voor stond. Al ging mijn voorkeur toch uit naar Bern. Dus zette ik in de top drie van mijn droombestemmingen Porto op één en Bern op twee. Zo was ik zeker dat het Bern zou worden. Een redenering die mijn ouders nooit hebben gesnapt. Waarom zet je in godsnaam je favoriete bestemming op twee? Maar zoals ik had voorspeld, is het Bern geworden.Forensische farmacologie. Ik zag het al helemaal voor me. Als kind wilde ik voor geen geld van de wereld een aflevering van Dr. G missen - alias de Amerikaanse forensische arts Garavaglia. Deze week heb ik haar Berner collega ontmoet. Als bij toeval stonden we tijdens de pauze samen aan de koffiemachine: een korte, gespierde vijftiger met opgeschoren haar. Zijn voorarm - meer was er vanonder zijn witte jas niet te zien - één en al tattoo. Een tattoo van... een voorarm, maar dan wat je te zien krijgt als je dat stuk ledemaat door de anatoom-patholoog himzelf laat ontleden tot op het bot. Ik moest meteen aan Lisbeth Salander uit de Millennium Trilogie denken - The Girl with the Dragon Tattoo. Maar dan de mannelijke versie: The Man with the Bone Tattoo, zeg maar. Hij heeft me uitgenodigd om een autopsie bij te wonen. Dr. G, maar dan in het echt. Ik weet eigenlijk niet of zoiets zomaar kan, maar spannend is het wel.Spannend was het deze week eigenlijk al op maandagochtend. Alle medewerkers werden samengeroepen voor een briefing. We kregen alle veiligheidsvoorschriften en andere do's-and-don'ts nog eens ingepeperd. Deze week komt namelijk de inspectie op het Institut für Rechtsmedizin langs om na te gaan of de instelling aanspraak kan blijven maken op haar accreditering. Die is nodig als het IRM verder opdrachten wil kunnen uitvoeren voor politie en gerecht. Denk dus eerlijk gezegd niet dat die autopsie voor deze week zal zijn. We houden ons beter gedeisd.