"Op deze dag krijgen farmaciestudenten de kans om eens verder te kijken naar alle mogelijkheden na het behalen van hun diploma - er is immers zoveel meer dan enkel de typische onderverdelingen 'officina' en 'industrie'", licht VFSO-voorzitster Sofie De Rudder (VUB) toe.

"Wij verwelkomen enkele welbekende standhouders met wie de studenten een persoonlijk gesprek kunnen aangaan, werken samen met o.m. de beroepsvereniging en mogen enkele topsprekers ontvangen die ons meenemen in hun eigen specialisatiegebied: ziekenhuisfarmacie, cosmetica, doctoreren,... Bovendien bieden wij ook cv-screening aan en tips om je cv te laten opvallen tussen de rest." Het evenement is ook zeker aangeraden voor derde bachelorstudenten die nog niet de keuze hebben gemaakt tussen de twee af studeer-richtingen, Geneesmiddelenontwikkeling of Farmaceutische Zorg.

Tweejaarlijkse jobbeurs

Voor wie het VFSO niet kent: de vereniging bestaat sinds 2014 en is evenredig samengesteld uit studenten van de vier faculteiten (Gent, Antwerpen, Brussel en Leuven), in een Raad van Bestuur en een dagelijks bestuur met coördinatoren. Daarnaast houdt een Alumni Adviesraad, samengesteld uit oudleden, een oogje in het zeil.

Sofie De Rudder: "Onze focus ligt voornamelijk op het bieden van een meerwaarde aan de student farmacie om van hen beter gevormde apothekers te maken, in welk gebied van de farmaceutische wereld dan ook. Daarom organiseren wij in elke studentenstad telkens één symposium over een hot topic in de farmaceutische wereld, proberen wij inzicht te bieden door het organiseren van bedrijfsbezoeken en scherpen wij de soft skills aan door middel van workshops of trainingen. Daarbovenop organiseren wij jaarlijks ook één groot evenement, alternerend een jobbeurs ofwel een congres."

Daarnaast is het VFSO ook één van de stemgerechtigden binnen de European Pharma ceutical Students' Association (EPSA). "Die houdt zich bezig met de vertegenwoordiging van de farmaciestudent op Europees niveau en wij zijn uiteraard vereerd dat wij hier deel van mogen uitmaken. Hieronder behoren ook de Twinnets (= uitwisselings-projecten met andere Europese landen), Individual Mobility Projects (= betaalde stages in het buitenland) en EPSA's eigen internationale congressen waarmee wij de Vlaamse farmaciestudent een buitenlandse ervaring willen bieden."

Platform

"Sinds 2017 proberen wij ook een platform op te richten waarbij wij de stem van de farmaciestudent naar voren willen brengen, door samen te werken met de lokale studentenvertegenwoordiging", zegt Sofie De Rudder. "Zo willen wij in de toekomst position papers schrijven die de mening van de toekomstige apotheker benadrukken, als reactie op wat er in het apothekersleven gebeurt."

Meer info: www.vfso.be.

"Op deze dag krijgen farmaciestudenten de kans om eens verder te kijken naar alle mogelijkheden na het behalen van hun diploma - er is immers zoveel meer dan enkel de typische onderverdelingen 'officina' en 'industrie'", licht VFSO-voorzitster Sofie De Rudder (VUB) toe."Wij verwelkomen enkele welbekende standhouders met wie de studenten een persoonlijk gesprek kunnen aangaan, werken samen met o.m. de beroepsvereniging en mogen enkele topsprekers ontvangen die ons meenemen in hun eigen specialisatiegebied: ziekenhuisfarmacie, cosmetica, doctoreren,... Bovendien bieden wij ook cv-screening aan en tips om je cv te laten opvallen tussen de rest." Het evenement is ook zeker aangeraden voor derde bachelorstudenten die nog niet de keuze hebben gemaakt tussen de twee af studeer-richtingen, Geneesmiddelenontwikkeling of Farmaceutische Zorg.Voor wie het VFSO niet kent: de vereniging bestaat sinds 2014 en is evenredig samengesteld uit studenten van de vier faculteiten (Gent, Antwerpen, Brussel en Leuven), in een Raad van Bestuur en een dagelijks bestuur met coördinatoren. Daarnaast houdt een Alumni Adviesraad, samengesteld uit oudleden, een oogje in het zeil.Sofie De Rudder: "Onze focus ligt voornamelijk op het bieden van een meerwaarde aan de student farmacie om van hen beter gevormde apothekers te maken, in welk gebied van de farmaceutische wereld dan ook. Daarom organiseren wij in elke studentenstad telkens één symposium over een hot topic in de farmaceutische wereld, proberen wij inzicht te bieden door het organiseren van bedrijfsbezoeken en scherpen wij de soft skills aan door middel van workshops of trainingen. Daarbovenop organiseren wij jaarlijks ook één groot evenement, alternerend een jobbeurs ofwel een congres."Daarnaast is het VFSO ook één van de stemgerechtigden binnen de European Pharma ceutical Students' Association (EPSA). "Die houdt zich bezig met de vertegenwoordiging van de farmaciestudent op Europees niveau en wij zijn uiteraard vereerd dat wij hier deel van mogen uitmaken. Hieronder behoren ook de Twinnets (= uitwisselings-projecten met andere Europese landen), Individual Mobility Projects (= betaalde stages in het buitenland) en EPSA's eigen internationale congressen waarmee wij de Vlaamse farmaciestudent een buitenlandse ervaring willen bieden.""Sinds 2017 proberen wij ook een platform op te richten waarbij wij de stem van de farmaciestudent naar voren willen brengen, door samen te werken met de lokale studentenvertegenwoordiging", zegt Sofie De Rudder. "Zo willen wij in de toekomst position papers schrijven die de mening van de toekomstige apotheker benadrukken, als reactie op wat er in het apothekersleven gebeurt."