Kan een zevende staatshervorming een antwoord bieden op toekomstige uitdagingen in de gezondheidszorg? In aanloop naar de parlementsverkiezingen van juni volgend jaar is de eensgezindheid hierover ver zoek. Politici vliegen elkaar alvast in de haren.

BELMAP publiceert zijn eerste online rapport met publiek beschikbare nationale gegevens over antibioticagebruik en antimicrobiële resistentie bij mensen en in veebedrijven.

Uit het magazine

Aan tafel gaan met jonge kinderen kan uitdagend zijn. Maar wanneer maakt moeilijk eten deel uit van een voorbijgaande fase in de ontwikkeling van het kind en wanneer gaat het echt om een eetprobleem? We spraken met Naomi Zammattio van de Gezinspraktijk in Mechelen.

Uit het magazine

Hugues Malonne is sinds 1 september de nieuwe administrateur-generaal van het FAGG. Het begin van zijn mandaat staat in het teken van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, dat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke wil aangrijpen om de onderhandelingen over de nieuwe Europese geneesmiddelenwetgeving een boost te geven.

Het Riziv publiceert de top 25 van de geneesmiddelen (actieve stoffen), gerangschikt volgens de uitgaven in de ambulante zorg in 2022. Nog geen 3,5% van de geneesmiddelen is goed voor net geen vijfde van het 'verkochte' volume en voor goed een derde van de uitgaven.

Vanaf 1 januari 2024 is België voorzitter van de Europese Unie. Wat gezondheidszorg betreft mikt ons land op een 'Europe that cares, prepares and protect'. Dat zei minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) op 30 november op het symposium naar aanleiding van het 20-jarige bestaan van het KCE.

Recentste editie

Nieuwe farmaceutische wetgeving: België schakelt versnelling hoger - Verplichte externe audit: wat u moet weten en doen

Lees het magazine

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

Partner content

De Apotheker Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overhe­den de toegang tot het netwerk van De Apotheker. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.