Tijdens de COVID-19-pandemie raakten heel wat mensen op het werk besmet met het coronavirus zoals gevangenisbewakers, leerkrachten of zorgpersoneel. Medex, de medische dienst voor beroepsziekten bij de overheid, heeft 454 aanvragen erkend als beroepsziekte

De redactie

De jaarlijkse Galenusprijzen ter promotie van innovatie in de gezondheidszorg werden op dinsdag 21 mei uitgereikt. De winnaars zijn Camzyos® van Bristol Myers Squibb, en onderzoeker Mandy Grootaert.

Uit het magazine

Nu de lente in het land is worden de zonnige dagen weer talrijker. Dan is het een goed idee om de uv-index van de dag in de gaten te houden, om te kijken of u zich moet beschermen tegen de zonnestralen: niet alleen tijdens de vakantie, maar het hele jaar door en bij ons nog specifieker tussen maart en oktober.

Uit het magazine

Afvallen is niet alleen een kwestie van wilskracht. Willen we patiënten met overgewicht effectief behandelen en stigmatisering voorkomen, dan is het essentieel om inzicht te krijgen in de dynamiek van complexe mechanismen die gewichtstoename en -verlies bepalen.

De Kamer van Volksvertegenwoordigers keurde op 8 mei een resolutie goed over begeleide zelfmedicatie en correct geneesmiddelengebruik. In die resolutie doet de Kamer een vijftiental verzoeken aan de federale regering. We lichten er enkele uit.

Recentste editie

Hoe zou de apotheek van morgen er kunnen uitzien? - Waarom mislukken diëten? - Zonnebescherming: ga steeds bedekt naar buiten

Lees het magazine

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

Partner content

De Apotheker Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overhe­den de toegang tot het netwerk van De Apotheker. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.